Cum să faci față TOC în timpul Pandemiei Covid-19

Cum să faci față TOC în timpul Pandemiei Covid-19

Persoanele cu tulburări obsesiv-compulsive (TOC) se confruntă cu gânduri persistente sau recurente care sunt deranjante și provoacă anxietate.

oameni Cu OCD poate încerca să facă față acestor gânduri intruzive prin compulsii. Compulsiile sunt comportamente repetitive sau acte mentale pe care o persoană consideră că trebuie să le îndeplinească.

Unele aspecte ale pandemiei COVID-19 pot declanșa anxietate și comportamente repetitive pentru persoanele cu TOC, cum ar fi spălarea manuală frecventă și verificarea în mod repetat Știrile

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre TOC și Covid-19, inclusiv modul în care pandemia poate agrava temerile TOC comune, cum să luați măsuri de precauție sensibile și alte tehnici de coping.

TOC-ul comun temeri

TOC se poate manifesta în numeroase moduri, dar în timpul pandemiei Covid-19, o persoană poate constata că unele obsesii sunt mai frecvente decât altele.

Următoarele secțiuni vor contura acestea, mai detaliat.

Contaminarea

Contaminarea este una dintre cele mai frecvente temeri în rândul persoanelor cu TOC. Acest lucru poate fi dificil pentru cineva să facă față în circumstanțe normale, dar în timpul pandemiei Covid-19, poate deveni și mai dificil.

Posibilitatea reală a bolii poate determina persoanele cu TOC să ia măsuri extreme pentru a se menține în siguranță și familiile lor. Aceasta ar putea include spălarea repetitivă a mâinilor, curățarea sau se teme să părăsească casa.

dăunând altora

îngrijorarea că dăunează altora, fie din întâmplare, fie intenționat, este o altă caracteristică comună de TOC.

În timpul unei pandemii, persoanele cu TOC pot face griji că vor transmite o boală unei alte persoane sau pot merge la extreme pentru a încerca să evite acest lucru.>

Cercetătorii consideră că a strâns o tulburare separată care este distinctă de TOC. Cu toate acestea, multe persoane cu TOC se angajează și în acapararea.

De obicei, persoanele cu o tulburare de acaparare colectează lucruri care nu sunt utile. Cu toate acestea, în timpul unei pandemii, acestea pot, de asemenea, să adune obiecte precum medicamente, igienizatori de mână pe bază de alcool și hârtie igienică.

declanșatoare TOC în timpul unei pandemii

Există mai multe aspecte ale faptului Pandemic covid-19 care ar putea declanșa temeri și comportamente legate de TOC. Aceste declanșatoare includ:

 • Sfatul pentru a spăla mâinile mai des
 • Accentul pe tehnicile corespunzătoare de spălare a mâinilor
 • Necesitatea curățării mâinilor De fiecare dată când o persoană se întoarce acasă
 • Sfatul pentru a părăsi casa numai pentru mâncare și alte necesități

Acești declanșatori pot contribui la următoarele comportamente:

 • Shopping de panică răspândit, care ar putea declanșa Hoarding
 • amintind frecvent membrilor familiei să se spele pe mâini
 • Căutarea de informații despre cât timp virusul rămâne activ pe anumite suprafețe
 • Normalizarea spălării și scăldării frecvente

Blocarea la nivel național pot face, de asemenea, persoanele cu TOC să se simtă mai stresați în general, ceea ce poate face mai dificil să facă față simptomelor.

Precauții sensibile pentru a lua

Persoanele cu anxietate simt adesea presiune pentru a respecta perfect regulile. Drept urmare, o persoană cu TOC poate fi dificil să spună diferența dintre luarea de precauții sensibile împotriva Covid-19 și comportamentul excesiv sau perfecționist.

Mulți terapeuți sugerează că persoanele cu TOC stabilesc un plan de siguranță pentru ei înșiși Pe baza liniilor directoare oficiale de sănătate publică. Urmând planul, persoanele cu TOC vor ști dacă fac pași rezonabili.

terapeuții încurajează, de asemenea, oamenii să se gândească în mod conștient la practicile lor de curățare și igienă. Dacă o persoană nu a ieșit afară și nimeni nu a intrat în casa lor, nu este nevoie să dezinfecteze nimic. Dezinfectarea suprafețelor utilizate frecvent o dată pe zi este un plan rezonabil.

Oamenii pot încerca, de asemenea, să limiteze spălarea mâinilor la 20 de secunde de fiecare dată și doar să le spăl:

 • După ce ieși afară
 • Înainte de a mânca
 • După ce am mers la baie
 • după ce ai tuse, strănut sau suflând nasul

dacă este Este dificil pentru o persoană să spună dacă planul lor de siguranță este sau nu rezonabil, este posibil să fie util să întrebe pe altcineva.

De asemenea, dacă o persoană cu TOC adaugă pași suplimentari la planul său și le consideră dificil să se oprească, poate dori să ia în considerare căutarea de sprijin.

Faceți o față cu TOC în timpul unei pandemii

Unele persoane cu TOC pot constata că se luptă cu gânduri intruzive sau cu comportamente care nu au legătură cu igiena.

Următoarele secțiuni conturează alte modalități de a face față TOC în timpul unei pandemii.

Limitează știri și social media

pentru a se asigura că toată lumea are acces la informații , multe puncte de știri oferă streaming gratuit în direct în timpul Pandemiei de Pandemie și Publishing Frecvent.

cantitatea de actualizări din știri și pe social media înseamnă că persoanele cu TOC ar putea începe să verifice știrile Excesiv.

American Psychological Association (APA) sfătuiește ca oamenii care observă că verifică știrile mai mult decât de obicei să stabilească o limită pentru ei înșiși. Definirea unei limite specifice, cum ar fi citirea știrilor o singură dată pe zi, poate ajuta la ușurarea anxietății.

APA recomandă, de asemenea, restricționarea numărului de puncte de știri pe care oamenii le folosesc pentru a căuta informații. Aceștia ar putea dori să se lipească de câteva surse bune de informații și să evite extinderea la alte puncte de vânzare.

Căutați asistență online și teletherapie

pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2, care este virusul care provoacă Covid-19, mulți terapeuți au încetat să ofere sesiuni în persoană. Cu toate acestea, în schimb, oamenii pot accesa teleterapia online sau prin telefon.

Cercetătorii au descoperit că terapia comportamentală cognitivă online (CBT) poate fi eficientă pentru persoanele cu TOC și permite mai multor persoane să acceseze accesul Ajutor.

Grupuri de asistență online, cum ar fi comunitatea My TOC a Fundației Internaționale OCD, pot ajuta, de asemenea, oamenii să facă față TOC în timpul unei pandemii.

Încercați CBT Self-Help

CBT este un tratament de primă linie pentru TOC. Cu toate acestea, mulți oameni nu au acces la acesta, nici online, nici offline. Este posibil ca oamenii să aibă un acces și mai limitat în timpul blocajelor la nivel național, deoarece nu toate companiile de asigurări vor acoperi serviciile de telehealth.

Cercetătorii au confirmat că programele online de învățare CBT pot fi o opțiune de tratament eficientă pentru TOC, permițând oamenilor să învețe CBT Tehnici chiar dacă nu pot vorbi cu un terapeut.

Multe resurse și cărți online de auto-ajutor gratuit sau cu costuri reduse pot ajuta oamenii să învețe strategiile CBT acasă. Cu toate acestea, oamenii ar trebui să -și consulte medicul pentru a se asigura că aceste resurse sunt fiabile.

Practicați autocompasia

Pandemia Covid-19 a provocat frică și stres pentru multe persoane, inclusiv pentru cei care nu au avut o afecțiune preexistentă de sănătate mintală.

Unii experți spun că persoanele cu TOC se pot simți mai bine dacă își reamintesc că este normal să vă faceți griji și că nu este vina lor dacă simptomele lor de TOC se înrăutățesc.

IT Este o idee bună să fii atent la orice agravare gânduri și comportamente legate de TOC și de a consulta un medic sau un terapeut dacă se întâmplă acest lucru. A avea grijă de sine poate ajuta oamenii să se concentreze mai mult pe ceea ce pot controla și mai puțin pe pandemie.

Mulți terapeuți recomandă, de asemenea, ca persoanele cu anxietate să continue să socializeze cu familia și prietenii lor. Distanța fizică poate îngreuna socializarea, dar utilizarea software -ului de chat video poate adamour medicament ajuta la prevenirea sentimentelor de izolare.

când să caute ajutor

pandemii nu au doar implicații biologice sau medicale. De asemenea, au impact asupra multor persoane psihologic și social, inclusiv cei cu afecțiuni de sănătate mintală.

În timpul unei pandemii, persoanele cu condiții de sănătate mintală preexistente prezintă un risc mai mare de a experimenta o recidivă, oprindu -și medicamentele, fără a se angaja în sine -îngrijire sau a avea gânduri suicidare.

Dacă o persoană cu TOC se luptă cu simptomele lor în timpul pandemiei Covid-19, ar trebui să sune:

 • Medicul sau terapeutul lor
 • O asistență de sănătate mintală
 • Centrul local de sănătate publică

Prevenirea suicidului

Dacă cunoașteți pe cineva cu risc imediat de auto-vătămare, sinucidere sau răniți o altă persoană:

 • Puneți întrebarea grea: „Aveți în vedere sinuciderea?”
 • Ascultați persoana fără judecată.
 • Sunați la 911 sau numărul local de urgență sau textul discutați cu 741741 pentru a comunica cu un consilier de criză instruit.
 • Rămâneți cu persoana până când va veni ajutor profesional.
 • Încercați pentru a elimina orice arme, medicamente sau Alte obiecte potențial dăunătoare.

Dacă tu sau cineva pe care îl cunoașteți aveți gânduri de sinucidere, o linie telefonică de prevenire vă poate ajuta. Lifenta națională de prevenire a sinuciderii este disponibilă 24 de ore pe zi la 800-273-8255. În timpul unei crize, persoanele care auzi greu pot folosi serviciul de releu preferat sau apelează 711, apoi 800-273-8255.

Faceți clic aici pentru mai multe link-uri și resurse locale.

Rezumat

Oamenii din întreaga lume se simt anxioși din cauza pandemiei Covid-19. Acesta este în special cazul persoanelor cu TOC.

Deși temerile cu privire la boală ar putea fi justificate în timpul unei pandemii, o persoană cu TOC poate lua măsuri extreme pentru a se proteja pe ei înșiși și familia lor.

verificând cu un terapeut, stabilind limite sensibile, Și să rămâi în legătură cu prietenii prin telefon sau chat video poate ajuta persoanele cu TOC să facă față simptomelor lor.

 • Sănătate mintală
 • Anxietatea/stresul
 • Gripa / frig / SARS
 • Boli / bacterii infecțioase / virusuri

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și jurnale medicale și asociațiile. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .

Published
Categorized as Blog