Как да намерите добър терапевт

Как да намерите добър терапевт

Поздравления! Решихте да насрочите терапевтична сесия, за да се справите с проблемите на психичното си здраве и да подобрите цялостното си качество на живот. Това е голяма стъпка към положителната промяна. Следващата ви стъпка обаче – намирането на правилния терапевт – е също толкова решаващ за крайния ви успех в пътуването ви към отлично психично здраве.

Има стотици хиляди специалисти по психично здраве, практикуващи психотерапия в Съединените щати, като всеки ден печелят своите лицензи и сертификати. Въпреки че със сигурност има прилики сред всички терапевти, те имат различни заглавия на работа, предлагат различни видове лечение с терапия и тренират и практикуват в различни специалности. В началото чистият брой опции може да изглежда огромен. Но след като научите каква подходяща информация да търсите в практикуващ, е много по -лесно да стесните списъка си с потенциални терапевти и да намерите не само подходящо, но и най -подходящото за вас.

Първо, идентифицирайте типа терапевт, който трябва да видите.

Когато Google „Терапевти близо до мен“, вие сте длъжни да попаднете на различни списъци с имена, последвани от много различни инициали като PSYD, докторска степен, LCSW, MFT и LPC. Тези пълномощия могат да ви разкажат много за образованието и областта на експертиза на доставчика на психично здраве, които са и двете критични фактори, които трябва да се вземат предвид. Ето известна представа за тези различни професии за психично здраве:

Психиатрите (MD или DO) са лекари, които са специализирани в психичното здраве и могат да предписват лекарства. Повечето психиатри обаче не практикуват психотерапия. Въпреки че лекарствата често допълват психотерапията, нямате нужда от психиатър; медицинска сестра или в някои случаи вашият лекар за първична помощ може да се грижи за вашите рецепти.

Психолозите (PSYD или PHD) печелят докторска степен след четири до шест години завършила работа и голямо количество надзорна работа с пациенти. Психолозите могат да работят с пациенти в частна практика, да преподават или провеждат изследвания във всички области на психичното здраве.

Лицензираните клинични социални работници (LCSW) са завършили магистърска степен и хиляди часове клиничен опит, за да спечелят своите лицензи, след което те могат да предложат психотерапевтично лечение. Много социални работници работят в обстановка на социални услуги, включително училища, клиники за психично здраве или агенции за благосъстояние на децата. Някои социални работи изискват само бакалавърска степен, но тези професии обикновено са ограничени до управление на случаи или услуги за нетерапия.

Лицензираните професионални съветници (LPC) нивата на образование варират от държавата до държавата, но повечето са спечелили магистърска степен и имат хиляди часове опит. Те също са психотерапевти, които лекуват различни проблеми с психичното здраве и могат да работят в частна практика или консултативен център.

Лицензирани брак и семейни терапевти (LMFT) са специализирани в терапията за справяне с проблемите на отношенията. Те предлагат терапия на двойки, семейна терапия, както и индивидуална терапия, всички с акцент върху решаването на проблеми и подобряване на междуличностните отношения между членовете на семейството или партньорите. Повечето държави изискват LMFTs да спечелят магистърска степен и да имат стотици или хиляди часове опит, въпреки че тези изисквания могат да варират.

„съветник“ и „терапевт“ обикновено се използват като чадърни условия за всички видове лицензирани и практикуващи клиницисти по психично здраве, от психиатри до социални работници. Обърнете внимание на потенциалните червени знамена. Различните състояния имат различни набори от правила, така че винаги е добра идея да проверите за лиценз и други държавни изисквания за всеки, който се предполага, че е съветник, терапевт или друг специалист по психично здраве.

Изберете подход или тип лечение.

Има няколко различни начина за практикуване на терапия днес, но далеч най-популярната е когнитивно-поведенческа терапия или CBT. Психологията днес определя CBT като „краткосрочна форма на психотерапия, насочена по настоящи проблеми, и въз основа на идеята, че начинът, по който човек мисли и чувства, влияе върху начина, по който се държи.“ Една от многото причини за привлекателността на ТГС като интервенция за психично здраве е неговата ефективност при пациенти от всички възрасти и с различни психични заболявания, от генерализирано тревожно разстройство до фобии до биполярно разстройство.

Няколко подхода за лечение, като терапия с експозиция или диалектично поведение, попадат под чадъра на CBT. И разбира се, има алтернативи за лечение без CBT, предназначени да се справят с конкретни проблеми. Когато става въпрос за избора на терапевт, имайте предвид, че може да не намерите подходящия за вас при първото си посещение. Ако случаят е такъв, вашият терапевт ще предостави насочване към друг специалист по психично здраве. Терапевтите обикновено работят в приятелска, неконкурентна среда, като се грижат повече за намирането на най-доброто решение за вашата конкретна цел, отколкото да загубите бизнеса си на друг специалист по психично здраве.

Комфортът е ключов.

Психотерапията също се нарича „разговорна терапия“ по добра причина – тя включва много открит и честен диалог. В крайна сметка вашата способност и готовност да споделяте най -съкровените си чувства и частни притеснения изисква да ви е удобно с вашия терапевт. В много отношения нивото на комфорт с потенциален терапевт може да бъде най -критичното нещо, което трябва да вземете предвид, преди да си направите първата среща.

Да бъдеш удобно с друг човек, към когото ще се обърнеш за умствена и емоционална подкрепа, е изключително лична решителност. Тя може да се основава на пол, раса, възраст, сексуална ориентация, етническа принадлежност, морални ценности или духовни вярвания на съветника. Това също може да зависи от техния специалитет или дългогодишен опит или дали те практикуват консултации един на един или в обстановка за групова терапия. Понякога просто се свежда до чувство на червата. Всички тези съображения са напълно нормални и разбрани от общността на психичното здраве.

възприеманата стигма, свързана с терапията, започна да се разсейва отдавна и повече хора от всякога виждат терапевти по различни причини. Не бива да се срамувате да питате близките си приятели, членове на семейството или колегите за препоръки за терапевти. Това не е експертен съвет, който търсите, а мнения за това кой би бил подходящ за вас. Понякога това е най -добрият начин да намерите правилния терапевт.

Ако не можете да съберете достатъчно информация от уебсайта на лицензиран терапевт или от външни източници, за да получите добра представа за вашето ниво на комфорт с тях, е напълно приемливо да направите телефонно обаждане, за да поискате телефонна консултация.

Други съображения

Винаги ще има практически съображения, които засягат избора ви на терапевт, като близост до вашия дом или работа, часове на работа и налични срокове за срещи. Повечето терапевтични директории ви позволяват да въвеждате данни като пощенския ви код, за да покажете налични терапевти във вашия район. Други инструменти, като с терапията, използват тези критерии, както и вашите съображения, за да намерите най -доброто си съвпадение.

Много хора се колебаят да проучат възможностите си за терапия поради опасения на разходите. Законът за достъпна грижа от 2014 г. обаче изискваше повечето индивидуални и малки групи здравноосигурителни компании да покриват услугите за психично здраве и разстройство на употребата на вещества. Освен това много компании са добавили планове за подпомагане на служителите (EAP) към техните възможности за ползи, които включват повече услуги за психично здраве, отколкото може да предложи техният застрахователен доставчик.

Ако застрахователният план не ви покрие, все още има някои начини да направите терапията по -достъпна. Някои терапевтични практики могат да предложат услугите на по-малко опитен психотерапевтен външен или harmoniqhealth.com стажант-някой, който работи с пациенти в контролирана среда към лиценз-с по-ниска такса. Онлайн терапевтичните услуги или приложенията за терапия също могат да бъдат опция.

Група за контактна терапия на NYC днес.

Ако започнете своето терапевтично пътуване, помислете за започване на телетерапия с терапевтичната група на NYC. Нашите специалисти по психично здраве разбират уникалните изисквания, които този град поставя на ежедневието ви, и ние уважаваме индивидуалните различия на всеки от нашите пациенти. Нека ви съпоставим с правилния терапевт и да предоставим личната услуга, която заслужавате.

Contents

Published
Categorized as Blog