Si të gjejmë madhësinë e duhur të prezervativit

Si të gjejmë madhësinë e duhur të prezervativit

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë. Prezervativët

vijnë në shumë forma dhe madhësi. Gjetja e përshtatjes së duhur mund të jetë e ndërlikuar, por duke bërë kështu do t’i ndihmojë njerëzit të kenë një jetë seksuale më të mirë dhe më të sigurt.

Madhësia e prezervativit është thelbësore për të siguruar që prezervativi është efektiv në parandalimin e infeksioneve seksualisht të transmetueshme (IST) dhe shtatzënisë. Prezervativët

që janë shumë të vogla mund të prishen, dhe prezervativët që janë shumë të mëdhenj mund të rrëshqasin penisin. Prezervativët e përshtatshëm të dobët gjithashtu mund të ndjehen të pakëndshëm gjatë seksit.

Në këtë artikull, ne shikojmë se si të zgjedhim prezervativin e duhur bazuar në gjatësinë e penisit dhe zhurmën, si të matin penisin dhe faktorët e tjerë që duhet të merren parasysh kur përdorni prezervativë.

Si të matni dhe zgjidhni madhësinë e duhur

Hapi i parë për të gjetur madhësinë më të mirë të prezervativit është të matni penisin. Për ta bërë këtë, një person mund të përdorë një sundimtar, kasetë matëse ose një pjesë të vargut. Për rezultatet më të sakta, ata duhet të marrin matjet ndërsa penisi është i ngritur.

Përdorni hapat e mëposhtëm për të ndërmarrë një matje të saktë të penisit dhe për të gjetur prezervativin më të mirë:

 • Matni gjatësinë nga baza e penisit, ku takohet penisi legeni, deri në fund të majës.
 • Përdorni një copë varg ose një kasetë fleksibël matëse. Mbështilleni atë rreth pjesës më të trashë të penisit, e cila zakonisht është afër mesit të boshtit. Nëse përdorni varg, shënoni ku vargu kalon dhe matni distancën me një sundimtar.
 • Madhësia e markës së përbashkët të prezervativit në Shtetet e Bashkuara

  Ka shumë prezervativë për të zgjedhur, dhe shumica e njerëzve nuk duhet të kenë probleme të gjejnë një prezervativ që përshtatet. Prodhuesit bazojnë madhësitë e prezervativit në të dy matjet e gjatësisë dhe gjerësisë.

  Shumica e prezervativëve janë më të gjatë nga sa duhet të jenë. Nëse një person konstaton se ka shumë rrotull në bazë, ata mund të kenë nevojë për një përshtatje snugger. Nëse nuk ka mbetur rrotull, ata do të kërkojnë një prezervativ më të madh. https://harmoniqhealth.com/

  Girth është më e rëndësishme sesa gjatësia për përshtatjen e prezervativit, me zhurmën që është pjesa më e trashë e penisit të ngritur. > ″ Ka nevojë për një përshtatje të butë

 • Një zhurmë prej 4.7–5.1 ″ ka nevojë për një përshtatje të rregullt
 • Një zhurmë prej 5.1–6 ″ ka nevojë për një përshtatje të madhe
 • < Kompanitë e prezervativëve jo gjithmonë i bëjnë madhësitë e tyre të gatshme, dhe matjet e markave ndryshojnë midis burimeve.

  Grafikët e mëposhtëm do të japin disa informacione në lidhje me madhësinë dhe tiparet e markave të zakonshme të prezervativëve amerikanë në inç (") dhe milimetra (mm), së bashku me lidhjet me ku mund t’i blini ato:

  < H3> Snug Fit

  < td> glyde slimfit

  Madhësia: Gjatësia dhe gjerësia
  stili i jetesës Snugger Fit Lubrifikuar , forma e veçantë, maja e rezervuarit, përshtatja e shkurtër dhe e ngushtë Gjatësia: 7 ″/178 mmwidth: 1.92 ″/49 mm
  përtej 7 me aloe latex, lubrifikant me bazë uji me aloe për të parandaluar acarimin gjatësinë: 7.28 ″/185 mm gjerësi: 2 ″/50.80 mm
  latex, jotoksike, e lubrifikuar, e ngushtë dhe e përshtatshme e përshtatshme, etike e çertifikuar dhe vegan Gjatësia: 6.70 ″/170 mm Gjerësia: 1.93 ″/49 mm
  KUJDES Vishni rrokjen e hekurit Fit Snugger Fit Fit Snug, gjerësi më të vogël, lubrifikant me bazë silikoni, majë rezervuari Gjatësia: 7 ″/178 MMWidth: 1.92 ″/49 mm
  Trojan En Z latex, lubrifikuar, në formë të drejtë, përshtatje më të fortë, majë rezervuari gjatësia: 7.50 ″/190 mmwidth: 2 ″/50.80 mm

  përshtatja standarde

  Madhësia: Gjatësia dhe gjerësia
  Kimono Microthin latex, ultrathin, forma e paqëndrueshme, e njëanshme e drejtpërdrejtë e bën më të lehtë vendosjen e gjatësinë: 7.48 ″/190 mmwidth: 2.05 ″/52 mm
  durex i padukshëm latex, i lubrifikuar, forma e drejtë, ultrathin Gjatësia: 7.50 ″/191 mmwidth: 2.04 ″/52 mm
  stili i jetesës skyn i bërë nga polisoprene, i pavendosur, i hollë, i lubrifikuar Gjatësia: 7.50 ″/190 mmwidth: 2.09 ″/53 mm
  lëkurë pa lëkurë kurorë latex, lubrifikuar lehtë, ultrathin gjatësia 7.50 ″/190 mmwidth: 2.05 ″/52 mm
  trojan ultra e hollë latex, lubrifikuar, majë rezervuari, e hollë gjatësia: 7.50 ″ / 190 mmwidth: 2.09 ″ / 53 mm >
  trojan magnum shirita latex, shirita spirale për stimulim të ngritur, lubrifikuar, majë rezervuari Gjatësia: 8.07 ″/ 205 mmwidth: 2.13 ″/ 54 mm
  trojan magnum latex, tapered në bazë, lubrifikuar, maja e rezervuarit Gjatësia: 8.07 ″/205 mmwidth: 2.13 ″/ 54 mm
  stili i jetës Kyng latex, lubrifikuar, ekstra të madhe Gjatësia: 7.48 ″/190 mmwidth: 2.20 ″/56 mm
  një legjendë e bërë nga sensatex (një formë e latex), ekstra e gjerë gjatësia: 8.89 ″/226 mmwidth : 2.30 ″/58.50 mm
  kimono mikrothin i madh latex, ultrathin, formë e ndezur për sallë shtesë, bazë të rregullt gjatësi : 7.68 ″/195 mmwidth: 2.05 ″/52 mm

  ka rëndësi materiali?

  Jo vetëm që prezervativët vijnë në forma dhe madhësi të ndryshme, ato gjithashtu përmbajnë materiale të ndryshme, duke përfshirë latex, poliuretani dhe qengj.

  Ndërsa prodhuesit përdorin latex për të bërë pjesën më të madhe të prezervativëve, disa marka ofrojnë alternativa jo -latex për njerëzit që nuk u pëlqen lateksi ose kanë alergji.

  latex

  Prezervativët e latex janë shumë fleksibël, të hollë. Latex është një pengesë efektive kundër spermës, baktereve dhe viruseve. Sidoqoftë, latex nuk transferon nxehtësinë, e cila mund të zvogëlojë ndjesitë e këndshme.

  Një person duhet të shmangë përdorimin e lubrifikantëve me bazë vaji ose vaji me një prezervativ latex. Vajrat

  do të prishen latex, gjë që mund të bëjë që prezervativi të lotojë. Lubrifikantët me bazë uji ose silikoni janë opsionet më të mira kur përdorni një prezervativ latex.

  Poliuretani

  Poliuretani është një material plastik që përdoret në shumë kontekste, nga izolimi deri tek mobiljet dhe prezervativët. Prezervativët poliuretani janë zakonisht më të hollë se prezervativët e latex, dhe ato janë më të mira në transferimin e nxehtësisë. Prezervativët poliuretani

  sigurojnë pengesa efektive kundër HIV dhe IST bakteriale. Sidoqoftë, poliuretani është më pak fleksibël se latex, gjë që i bën ata pak më të brishtë se prezervativët e latex.

  polisoprene

  Polisoprene është shumë e ngjashme me latex, por i mungojnë proteinat që ndonjëherë mund të shkaktojnë reaksione alergjike. Këto prezervativë janë pak më të trashë se poliuretani, por ato janë më të buta dhe ndjehen më të natyrshme se latex.

  Lambskin

  Prezervativët e qengjit nuk përmbajnë lëkurën e qengjit. Përkundrazi, Lamb Cecum, një pjesë e zorrëve, është përbërësi kryesor. Cecum është i hollë, i qëndrueshëm dhe i mirë në transferimin e nxehtësisë. Fatkeqësisht, prezervativët e qengjit mund të mos mbrojnë nga IST ose HIV.

  Si të përdorni një prezervativ siç duhet

  Prezervativët janë më efektive kur përdoren si duhet. Përdorni këshillat e mëposhtme se si të përdorni një prezervativ siç duhet:

 • Kontrolloni datën e skadimit në paketë. Një prezervativ i kaluar data e skadimit të tij është më pak efektive dhe ka më shumë të ngjarë të prishet.
 • Sigurohuni që prezervativi të jetë akoma i paprekur. Prezervativët që njerëzit mund të ruajnë në kuleta ose çanta mund të dëmtohen. Sigurohuni që mbështjellësi të jetë i paprekur. Nëse vetë prezervativi është shqyer ose tregon shenja dëme, mos e përdorni atë dhe hidhni menjëherë.
 • Hapni me kujdes mbështjellësin. Shmangni përdorimin e dhëmbëve ose heqjen e paketës me forcë, pasi kjo mund të heqë prezervativin.
 • Sigurohuni që buza po përballet me pjesën e jashtme, në mënyrë që të jetë e mundur të rrokulliset prezervativi mbi penisin.
 • Pink maja e prezervativit dhe vendoseni në kokën e penisit të ngritur. Pinching maja heq ajrin e tepërt dhe lejon hapësirë shtesë në krye për të mbledhur spermë.
 • Rrokullisni prezervativin poshtë boshtit në bazën e penisit.
 • Nëse prezervativi nuk ka lubrifikim, aplikoni një sasi të vogël të lubrifikantit me bazë uji ose silikoni në pjesën e jashtme të prezervativit.
 • Pas derdhjes, mbajeni bazën e prezervativit ndërsa tërhiqeni. Bërja e kësaj do ta parandalojë atë të mos bjerë.
 • Hiqni me kujdes prezervativin, lidhni një nyjë në skajin e hapur dhe hidheni në plehra.
 • Përmbledhje

  Zgjedhja e prezervativit të duhur mund të jetë një detyrë e vështirë dhe madje e frikshme. Pasi njerëzit të dinë madhësinë e duhur për ta, ata mund të bëjnë një hulumtim të vogël dhe të gjejnë materialin dhe stilin e tyre të preferuar. Prezervativët

  janë një pjesë thelbësore e shëndetit të mirë seksual. Ata mbrojnë nga përhapja e IST dhe infeksioneve virale, të tilla si Ebola dhe Zika. Ata gjithashtu mund të parandalojnë shtatzënitë e paplanifikuara.

  Gjetja e një prezervativi që përshtatet siç duhet do të ndihmojë në parandalimin e shtatzënisë dhe mbrojtjen nga IST. Për më tepër, prezervativët e përshtatshëm siç duhet gjithashtu mund të përmirësojnë përvojën e marrëdhënieve seksuale, duke e bërë seksin më të rehatshëm dhe të këndshëm.

  • Shëndeti i burrave
  • Kontrolli i lindjes/kontracepsioni
  • Shëndeti seksual/STDS

  Lajmet mjekësore sot kanë udhëzime të rrepta ndihmuese dhe Vizaton vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat dhe shoqatat mjekësore. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale

  .